______________________________________________________________________

______________________________________________________________________


Klicka på bilden

En artikel om mina besök på världsberömda
Sandylands Kenneln i England.


Klicka på bilden

I stamtavleboken har jag skrivit huvudtemat
om Sandylands och importer från Sandylands
till Sverige som haft betydelse för vår avel.

  
In English - The Kennel Club
På svenska - Svenska Kennelklubben
FCI-Standard N° 122/29. 01. 1999/GB
In American - American Kennel Club


1) De första labradorerna
2) Ursprung och utveckling
3) Vad menas med en dual-purpose labrador?
4) The official standard and points of the Labrador
5) The 'Hailstone' Labrador - 'Snowstorm' Labradors


 

VIKTIG INFORMATION!

Så här skriver Svenska Kennelklubben 2019-11-28 i ett inlägg på Facebook:

I TV-programmet Malou efter tio diskuterades pudelblandningar. Tyvärr var vi inte inbjudna att medverka och vi vill därför lyfta fram några skäl till varför man hellre ska välja någon av all de rashundar som finns inom Svenska Kennelklubben, SKK.

1) Det finns inga allergifria hundraser, vilket Sofia Källgren själv påpekade. Att hon hittade en labradoodle som matchade med hennes son var förstås lyckosamt men kunde lika gärna gjorts med en pudel eller någon annan hundras.

2) Att en labradoodle kan ha ett trevligt temperament beror på de ingående rasernas mentala egenskaper och att de används som sociala tjänstehundar är knappast något unikt för labradoodle.

3) Om man köper en hund från en uppfödare inom SKK slipper man göra så mycket efterforskningar som Sofia Källgren fick göra då alla våra uppfödare har stränga regelverk att hålla sig till och som framför allt ska garantera hundarnas välfärd.

4) Om man väljer en rashund registrerad i SKK är det också enkelt att kolla härstamning, vilka veterinärmedicinska undersökningar som gjorts och resultat av tester och prov i många generationer bakåt.

5) I programmet tog man också upp de höga kostnader som är förknippade med pudelblandningar, vilket enbart beror på att efterfrågan är större än tillgången. Pudelblandningarna kostar ofta mångdubbelt mot en SKK-registrerad rashund, trots att de flesta inte har kostat något extra i form av provmeriter, veterinärundersökningar och tester för hälsoprogram med mera.

Om man vill göra det enkelt för sig behöver man alltså inte gå över ån efter vatten och pudelblandningar tycker vi inte tillför något på hundmarknaden. En hundras som uppfyller ens önskemål och en seriös uppfödare hittar man enklast inom Svenska Kennelklubben.

Gör ett tryggt hundköp och köp en svenskuppfödd hund från en av SKKs duktiga hunduppfödare!

 

Home